Neem nu de belangrijkste maatregel tegen cyberaanvallen

02.10.2023 - Het Centrum voor Cybersecurity België waarschuwt: neem nu de belangrijkste maatregel tegen cyberaanvallen. Installeer tweestapsverificatie (2FA) op alle externe verbindingen

https://news.belgium.be/nl/het-centrum-voor-...

Het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) adviseert alle bedrijven en organisaties in ons land om zo snel als mogelijk tweestapsverificatie (2FA) te activeren op alle externe verbindingen. Deze maatregel is meestal eenvoudig en goedkoop te implementeren. Een kleine inspanning van de organisatie en de medewerkers die een enorm verschil maakt voor de cyberveiligheid.

Dagelijks wordt er minstens één bedrijf in ons land het slachtoffer van een ransomware-aanval of afpersing na diefstal van gevoelige informatie. In het eerste kwartaal van 2023 deden al 27 organisaties een melding bij ons over een ransomware-aanval. Met de regelmaat van de klok worden ziekenhuizen en andere zorginstellingen slachtoffer met grote gevolgen voor de patiëntenzorg. Een half jaar na de cyberaanval op de stad Antwerpen is de schade nog steeds niet volledig hersteld.


archief : 2024   2023  

©2024 Unicom bv