Mail van Transport firmas

Ontvangt u een mail van een transport firma? Kijk dan uit!

Beste klant,

Sinds enige tijd gaan er emails in de rondte die zgn. van transportfirmas komen. In de mail wordt aangegeven dat zij een pakketje hebben proberen af te leveren, maar dat er niemand thuis was, of uw bedrijf gesloten was.

U kunt dan op een knop in de email klikken om een nieuwe afspraak te maken. DOE DIT NIET! Na indrukken van de knop wordt er een virus op uw pc ge-activeerd dat AL uw data bestanden (fotos, Exel files, Word files, PDF files etc.)

encrypt 9=onleesbaar maakt). U moet dan betalen om weer toegang tot uw bestanden te krijgen. Ga hier NOOIT mee akkoord, u moedigt de virus makers alleen maar aan. Om dit te voorkomen en de eventuele gevolgen te beperken doet u hetvolgende:

  • Zorg dat uw Antivirus programma altijd up-to-date is.
  • Open geen mails van mensen of bedrijven die u niet kent
  • Maak regelmatig een backup van uw belangrijke bestanden en ontkoppel dit backup medium van uw computer (bestanden kopieeren naar Ondrive of Dropbox is GEEN backup. Ook deze bestanden worden ingepakt door het virus)

Mocht u ondanks de voorzorgen toch een besmette pc hebben, dan kan u uiteraard bij ons terecht om deze te laten opschonen.